Cveklu dobro oprati pod mlazom vode skinuti rukama lišće i ne seći nožom. Tako opranu poredjati u ekspres lonac, ili lonac koji imate, naliti vodom poklopiti i staviti na šporet da intezivno vri oko sat vremena. Skinuti sa šporeta ocediti vodu i naliti hladnu i očistiti rukama kožicu i iseći na tanke listiće. Dodati beli luk, sirće po ukusu ulje i so. Dobro izmešati i ostaviti da se hladi. Može se staviti u tegle pa u frižider i tako koristiti . Prijatno dragi moji! kodbakeugostima.blogspot.com
Salata od cvekle
Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima
Još iz kategorije
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze