U svakodnevnoj pipremi jela ulje je jedno od neizostavnih sastojaka za većinu njih. Kada kupite novu flašu ulja, primetili ste da većina njih ima zaštitni čep ispod glavnog zatvarača. Po pravilu taj čep završi u kanti za smeće, ali malo ljudi zna da je on više nego koristan.
O tom komadu plastike uglavnom razmišljate kao o delu koji dvostruko štiti ulje od rasipanja i koji po otvaranju više nema nikakvu ulogu. Međutim, ovo nije tačno jer taj čep je više nego koristan.
Na društvenim mrežama postoji mnogo videa koji kruže i otkrivaju njegovu novu namenu. Naime, zaštitni čep služi za sporo točenje odnosno doziranje ulja.
Jednom kada ga povučete i skinete, vratite ga okrenutog na suprotnu stranu i stavite u flašu - ulje će teći kroz mali otvor i moći ćete savršeno da ga dozirate u toku pripreme jela ili začinjavanja salata, bez da umastite prste ili da vam se dogodi da prolijete previše ulja.
Pogledajte način na koji se upotrebljava zaštitni čep u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus