Često se događa da prilikom kuvanja ili prženja hrane, ulje prsne i ostavi fleke na našoj odeći. Takođe neretko nam se ista situacija desi prilikom konzumiranja omiljenog jela.

Masne mrlje su uporne, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog komada odeće. Karolina iz Amerije na TikToku je podelila video u kom prikazuje efikasnu metodu za uklanjanje masnih mrlja.

Ona predlaže da postupak započnete uklanjanjem viška ulja ubrusom. Bitno je da mrlju laganim pokretima utapkate, bez trljanja, jer će, upozorava, trljanje masne mrlje samo pogoršati stanje.

Kako se skidaju masne fleke sa odeće TikTok/carolina.mccauley

Pošto ste utapkali ulje na papirni ubrus, nanesite malo sode bikarbone direktno na mrlju. Ostavite da deluje oko sat vremena. U posudu sipajte vodu i dodajte jednu dozu omekšivača, pa promešajte.

Starom četkicom za zube nežno nanesite smesu na mrlju i trljajte. Za kraj, komad odeće ubacite u mašinu za pranje veša i operite je kao i obično. Ovaj trik možete da primenite i na kuhinjskim krpama, kao i ostalim kuhinjskim pomagalima od tkanine, ali i na tepisima i nameštaju ukoliko slučajno prolijete masnu hranu prilikom jela. 

Izvor: Stvar ukusa