Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA LAKO OČISTITE ZAGORELE SUDOVE: Efikasan sastojak iz kuhinje spasiće šerpe i tiganje, a nije soda bikarbona

Očistite zagorelo posuđe brzo i lako uz jedan sastojak koji svi imaju u kuhinji.

 Kako se čisti zagorelo posuđe Izvor: Shutterstock

Čak i najiskusnijim domaćicama u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrodkorne mrlje, koje deluju da se nikada neće oprati.

Tada većina pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvek, rešenje se nalazi tamo gde je i problem nastao, a to je vašoj kuhinji.

Iako je soda bikarbona višenamensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primenu ima i u domaćinstvu kada je reč o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorele tragove hrane na posuđu.

Možda će vas zanimati

Reč je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagoreo, jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.

U zagoreli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.

Ukoliko ne uspete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode. Primenom ovog trika uštedećete vreme i zagoreli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvek će biti blistavo čisti.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti