Većina domaćinstava poseduje različite male kućne aparate koji olakšavaju svakodnevno pripremanje hrane. Zato su mali kućni aparati i dizajnirani tako da budu laki za održavanje, međutim to opet zahteva malo truda.

Pošto često zaboravimo da treba redovno da ih čistimo, kako bi duže radili i kako se ne bi pokvarili pre vremena danas sa vama delimo trikove koji će produžiti vek trajanja vašem tosteru.

U tosterima se redovno skupljaju mrvice hleba, a i lako se prljaju, pa je neophodna redovna pažnja da bi ostali čisti, sjajni i da bi generalno duže trajali.

Bilo da koristite toster na preklapanje ili stoni, obavezno ga ostavite da se ohladi pre nego što krenete sa čišćenjem. Redovno čistite spoljašnjost tostera, a mrvice obavezno istresite iz odeljka gde se stavljaju kriške hleba i operite ga deterdžentom u toploj vodi. Ukoliko iz vašeg tostera ne može da se odvoji deo za hleb, onda ga okrenite i istresite mrvice u kantu, pa ga dodatno očistite četkicom. Nikako ne koristite metalne viljuške da biste očistili nezgodne delove tostera.

Izvor: Stvar ukusa