Limunom očistite mikrotalasnu

Presecite limun na pola, iscedite sok u malu posudu napunjenu vodom, i dodajte obe polovine limuna u tu posudu. Stavite posudu u mikrotalasnu i programirajte je na 5 minuta. Svež miris limuna će eliminisati neprijatne mirise iz mikrotalasne, a kondenzacija iz citrusne pare omekšaće skorene masnoće, tako da ih možete lako obrisati vlažnom krpom.

Pogledajte i KonMari metod čišćenja: Uz ovih 7 trikova vaša kuhinja će uvek biti uredna

Izglancajte čaše pirinčem

Visoke staklene čaše i vaze, koje je nemoguće temeljno očistiti, napunite do pola toplom vodom, dodajte malo deterdženta za pranje sudova, kašičicu sirćeta i jednu šolju nekuvanog pirinča. Mućkajre smešu oko dva minuta (dok pirinač "briše" staklo). Zatim isperite, sačekajte da se osuše i primetićete sjaj.

Očistite nerđajući čelik kokosovim uljem 

Da li ste znali da se sve što je nerđajuće u vašoj kuhinji (šporet, frižider, kanta za smeće, mali kućni aparati...), može sijati kao novo uz malu pomoć kokosovog ulja? Nanesite malo otopljenog kokosovog ulja na tkaninu od mikro vlakana (“magična krpa”) i samo posmatrajte kako fleke nestaju. Poput magije!

Pogledajte i Ovih 5 grešaka pravimo kod čišćenja kuhinje

Sterilišite drvene daske za sečenje u mikrotalasnoj 

Nemojte ni razmišljati o tome da pokušate ovaj trik sa vašim silikonskim ili plastičnim daskama za sečenje. Ali zato možete sterilisati vašu drvenu dasku za seckanje. Nakvasite dasku i ubacite je u mikrotalasnu na 60 sekundi. Ovo je najbolji način da se oslobodite svih bakterija, koje su se možda namnožile na vašoj dasci za sečenje.

Osvežite frižider kafom

Jednostavno napunite malu posudu kafom i stavite je na policu  frižidera. Svakih par meseci, zamenite je svežom kafom, kako biste zadržali prijatni jutarnji miris vašeg frižidera.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: budoar.rs