Ako za pripremu mafina ili projica ne koristite papirne korpice, ili vam i pored toga smesa koja se zapeče pravi probleme pri pranju, niste jedini koji s tim ima problem. Zbog samog oblika, pleh za pečenje mafina je zaista teško oprati. Ali evo trika koji će vam olakšati čišćenje kalupa, i to bez upotrebe hemikalija.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dve kašike sode bikarbone razmutite u litar tople vode. Dobro promešajte dok se soda potpuno ne rastvori. Ovu mešavinu sipajte u pleh za mafine. Ne brinite ako postoje mrlje i van udubljenja. Pleh napunjen vodom stavite u rernu i zagrevajte 20 minuta.
Nakon toga, izvadite pleh i sačekajte da se voda ohladi. Zatim operite pleh u sudoperi deterdžentom za suđe i sunđerom. Videćete kako se mrlje lako uklanjaju, a one upornije ćete lako skinuti četkom za suđe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: ehow.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus