Čačkalice spadaju u one  predmete koji uz malo mašte prevazilaze svoju prvobitnu namenu.

Pogledajte kako još možete upotrebiti ove oštre drvene štapiće.

Sprečite vodu da iskipi iz šerpe

Svima nam se desilo da pojačamo temperaturu na električnom šporetu, odmaknemo se i, pre nego što shvatimo, tečnost (voda, mleko) iskipi iz šerpe. Da biste izbegli nered u kuhinji potrebno je da stavite čačkalicu između lonca i poklopca. Ovaj mali otvor će omogućiti pari da izađe i sprečiti vodu da iskipi iz šerpe.

Doziranje preliva za salatu

Da li znate da postoji način da odjednom ne prelijete salatu sa pola bočice preliva? Veoma je jednostavno. Kada kupite novu bočicu preliva za salatu, nemojte skidati zaštitnu foliju već jednostavno na njoj čačkalicom izbušite par rupica. Na ovaj način ćete pravilno dozirati preliv, a i uštedeti par kalorija.

Čišćenje telefona i tastature

Zbog čestog korišćenja, u prostoru između tipki na tastaturi računara ili telefona može doći do taloženja prašine, prljavštine i masnoće. Najlakše ćete ih očistiti tako što ćete čačkalicu natopiti alkoholom i preći preko zaprljanih površina.

Paljenje sveće

Koliko puta ste došli u situaciju da ne možete da zapalite sveću, jer je fitilj prekratak, a sveća previše “duboka”. Rešenje je tu: zapalite čačkalicu i onda s njom sveću. Jednostavno, zar ne?

Ravnomerno kuvanje

Da bi vam kobasice bile ravnomerno ispržene jednostavno ih spojite sa par čačkalica. Čačkalice će sprečiti kobasice da se pomeraju i lakše ćete ih prevrnuti da ispečete i drugu stranu.

Popravite probušeno crevo

Ako vam se probuši baštensko crevo nemojte odmah da idete u prodavnicu po novo. Pronađite rupicu i začepite je čačkalicom. Onaj ostatak čačkalice koji vam ostane izvan creva jednostavno prelomite. Kada nakon toga pustite vodu čačkalica će da nabubri od vode, potpuno začepi rupicu i ponovo ćete imati ispravno crevo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: minimagazin.info