Evo nekoliko trikova koji će pomoći da vaših ruku delo bude baš kao iz najboljeg restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuvara:
1. Pre nego što počenete da pravite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.
2. Pripremite i izmerite sve neophodne sastojke pre nego što počnete da mesite.
3. Pridržavajte se recepta i nemojte da improvizujete. Za razliku od kuvanih jela, specijaliteta s mesom, čorbi i salata gde možete dodati nešto novo ili promeniti količinu sastojaka, testa su rezultat egzaktnih hemijskih procesa.
4. Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
5. Nemojte da pravite zalihe praška za pecivo i kvasca, jer vremenom gube svojstva.
6. Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to "traže". Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.
7. Rešetku postavite na sredinu, kako bi se testo ispeklo podjednako odozgo i odozdo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća