Na šporetu sa zadovoljstvom spremamo sva ona ukusna jela koja okupljaju celu pordicu oko stola, ali kad je ribanje i čišćenje u pitanju to nam nekako uvek mrsko pada. Naročito ako je potrebno ukloniti mrlje sa ringli na koje je jelo kipelo tokom kuvanja.
Često za odmašćivanje ovih površina ne pomažu ni hemijska sredstva koja kupujemo u prodavnicama. Koliko god da se trudimo teško postižemo efekat da nam ringle na električnom šporetu zasijaju kao nove.
Međutim, rešenje postoji rešenj i to je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.
Sastojci:
- 1 kesica praška za pecivo
- sok od jednog limuna
- pola čašice za rakiju tečnosti za sudove
Priprema:
Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.
Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.
Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite uobičajeno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus