U toku spremanja omiljenih zapečenih specijaliteta često se desi da jelo iscuri po rešetki koju ako ne očistimo odmah, kasnije teško odmašćujemo. Ruku na srce retko koja domaćica posle svakog jela pere rešetku i rernu, pa kada se odluči na ovaj korak ima poteškoća da skine skorelu masnoću.
Međutim, postoji vrlo jednostavan trik da lako očistite rešetku i to bez mnogo ribanja.
Sve što vam treba jeste jedna tableta za mašinsko pranje sudova ili trećina čaše od jogurta praška za pranje veša, aluminijumska folija i kada napunjena toplom vodom. Proces traje najmanje tri sata, ali vi skoro ništa ne radite.
Izvucite rešetke iz rerne obložite je folijom i spustite u vruću vodu, pa dodajte tabletu i ostavite da stoji tri i po sata. Ukoliko nemate tabletu za pranje posuđa, možete da koristite prašak za veš. Kad izvadite žicu iz folije, bićete zapanjeni izgledom i čistoćom.
Trik je u tome što aluminijska folija ima hemijsku reakciju sa tabletom za pranje posuđa i praškom za veš, pa ostavlja predmete neverovatno čistim.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 saveta da kupus ribanac duže traje i da ne promeni ukus
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu