Za domaći sir vam treba 3 sastojka, a to su mleko, so i limunov sok. Sve pomešajte u šerpi i kuvajte dok se ne naprave grudvice. Lako i brzo se pravi, a svaka domaćica će uspeti da napravi pravi domaći sir. Može da se služi kao predjelo na slavi uz domaća pileća prsa ili mažite na hleb.
Sastojci:
- 6 l mleka
- 50 ml limunovog soka
- 20 g soli
Priprema:
U mleko dodajte limunov sok i so. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se ne napravi sir. U posudu stavite cediljku u sipajte sir. Malo pritisnite da se sir ocedi, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 24 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem