Pita sa sirom, pita sa mesom, prazilukom, burek ili slatke pite kao što su one sa višnjama, borovnicama... su uvek dobro rešenje za svaku priliku. I kada želite slanu ili slatku večeru, kada vam treba predjelo... Šta god da zamislite pite su uvek spas u zadnji čas.
Ono što vam je potrebno je nadev po želji i domaće kore ili gotove. Sa gotovim korama priprema je mnogo jednostavnija, ali sa domaćim razvučenim korama je to prava pita koja nas vraća u detinjstvo, jer su je tako pripremale naše bake.
Pite uspevaju i neiskusnim domaćica, jedino što je bitno je da isprate svaki korak u pripremi. Koju god pitu da spremate ono što je uvek isto je temperatura na kojoj se peče. Obavezno je da rerna bude zagrejana, a peče se na 180°C ako koristite ventilator ili na 200°C ako ne koristite ventilator. Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomerno ispekla sa svih strana.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem