Pita sa sirom, pita sa mesom, prazilukom, burek ili slatke pite kao što su one sa višnjama, borovnicama... su uvek dobro rešenje za svaku priliku. I kada želite slanu ili slatku večeru, kada vam treba predjelo... Šta god da zamislite pite su uvek spas u zadnji čas.
Ono što vam je potrebno je nadev po želji i domaće kore ili gotove. Sa gotovim korama priprema je mnogo jednostavnija, ali sa domaćim razvučenim korama je to prava pita koja nas vraća u detinjstvo, jer su je tako pripremale naše bake.
Pite uspevaju i neiskusnim domaćica, jedino što je bitno je da isprate svaki korak u pripremi. Koju god pitu da spremate ono što je uvek isto je temperatura na kojoj se peče. Obavezno je da rerna bude zagrejana, a peče se na 180°C ako koristite ventilator ili na 200°C ako ne koristite ventilator. Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomerno ispekla sa svih strana.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus