Feta sir možete da jedete na razne načine. Da stavite u pastu, da ga prepečete, da marinirate... Odlično se slaže i sa piletinom, ali i u prženicama je super. Svi znamo da je domaće uvek ukusnije od kupovnog, pa pomoću ovog recept napravite nikad bolji feta sir kod kuće.
Sastojci:
- 4 l kozijeg mleka (može i kravlje)
- 1/2 šolje običnog jogurta
- 1/2 šolje jabukovog sirćeta
- 1/2 ceđenog limuna
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i kuvajte. Promešajte par puta, pa kada krene polako da vri dodajte jogurt (oko 10 minuta). Opet promešajte kako biste sjedinili. Zatim sipajte sirće i limunov sok i nastavite da mešate (oko 15 minuta). Kada počne da se pojavljuje sir, nemojte da mešate, nego skidajte sa ivica i stvaljajte u sredinu. Uzmite čistu posudu i na nju stavite cediljku. Preko stavite gazu, pa sipajte sir. Tečnost sklonite sa strane, a sir dobro ocedite i ostavite tako nekoliko sati (oko 5-6 sati) da se dobro ocedi. U tečnost koja je ostala stavite 2 kašičice soli i stavite sir unutra. Držite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus