Maskarpone spada u skuplje sireve, a dosta se korisiti u pripremi kolača zbog svoje kremaste teksture. Jedan od najpoznatijih kolača koji se pravi sa maskarponeom je tiramisu, ali većina poslastica bez pečenja takođe sadrže čuveni italijanski sir. Sada kod kuće bez puno muke možete da napravite domaći maskarpone od samo 2 sastojka. Ne treba da se cedi niti neko posedno umeće, samo se skuva i ostavi 24 sata da se cedi.
Sastojci:
- 565 ml pavlake za kuvanje
- 2,5 kašike limunovog soka
Priprema:
Sipajte pavlaku u šerpu i pustite da provri. Nakon toga dodajte limunov sok i mutite dok ne počne da se zgušnjava, otprilike 13-15 minuta. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta. U drugu činiju stavite cediljku i preko gazu. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Izvadite iz frižidera i maskarpone je gotov. Od ove smese dobijate 300 g. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do 5 dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus