Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORISTI SE ZA TIRAMISU - DOMAĆI MASKARPONE: Jedan od najskupljih sireva sada napravite praktično džabe 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako volite kremaste poslastice napravite domaći maskarpone sir jer je on jedan on najčešćih sastojaka.

Maskarpone sir .png Izvor: Printscreen/YT/ Bigger Bolder Baking

Maskarpone spada u skuplje sireve, a dosta se korisiti u pripremi kolača zbog svoje kremaste teksture. Jedan od najpoznatijih kolača koji se pravi sa maskarponeom je tiramisu, ali većina poslastica bez pečenja takođe sadrže čuveni italijanski sir. Sada kod kuće bez puno muke možete da napravite domaći maskarpone od samo 2 sastojka. Ne treba da se cedi niti neko posedno umeće, samo se skuva i ostavi 24 sata da se cedi. 

Sastojci:

  • 565 ml pavlake za kuvanje 
  • 2,5 kašike limunovog soka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte pavlaku u šerpu i pustite da provri. Nakon toga dodajte limunov sok i mutite dok ne počne da se zgušnjava, otprilike 13-15 minuta. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta. U drugu činiju stavite cediljku i preko gazu. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Izvadite iz frižidera i maskarpone je gotov. Od ove smese dobijate 300 g. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do 5 dana. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti