Sve je manje dobrih i kvalitetnih proizvoda od mleka. Zbog toga ih ljudi sve manje kupuju ili se odlučuju da ih nabave od nekog seoskog domaćina. Međutim, ako želite, od sada možete i vi sami napraviti dobar domaći sir i biti sigurni u to šta jedete. Potrebna su vam 4 sastojka, a uz bosiljak dobićete pravu aromu. Pre svega biće vam potrebno dobro mleko i jogurt, tako da ćete na ovaj način sigurno bez mnogo muke napraviti najukusniji domaći sir. Dobra kajgana ili pljeskavice od povrća dobro će ići uz njega.
Sastojci:
- 2 l mleka
- 1 kašika soli
- 500 ml kefira ili jogurta
- bosiljak
- 1 šaka prženih oraha
Priprema:
Stavite mleko u šerpu da se kuva i posolite ga. U jednoj posudi izmešajte jogurt sa iseckanim bosiljkom, pa ih dodajte u ključalo mleko i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 8 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da sir odstoji 10 minuta. Uzmite jednu činiju, u nju stavite cediljku i još jednu okruglu plastičnu, pa u nju ređajte sir, iscekane orase i tako redom. Stavite bokal sa vodom na sir i ostavite da se tako cedi oko pet sati. Izvadite ga iz plastične posude i biće spreman za konzumiranje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem