Slane ili slatke, pite svi obožavamo. Još kad su sočne i bogato nafilovane nema ništa lepše. Međutim, tajna savršene domaće pite nije u korama, već u prelivu. Predstavljamo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 2 šolje mleka
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Pita će biti bolja i ukusnija.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus