Slane ili slatke, pite svi obožavamo. Još kad su sočne i bogato nafilovane nema ništa lepše. Međutim, tajna savršene domaće pite nije u korama, već u prelivu. Predstavljamo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 2 šolje mleka
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Pita će biti bolja i ukusnija.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera