Kada vam se jede nešto neobično, onda je pita sa karfiolom pravo rešenje. Pravi se tako lako i brzo, a nećete moći da joj odolite. Ne trebaju vam ni kore ni testo, samo skuvajte karfiol i prelijte sa umućenom smesom od jaja i jogurta. Zapecite kratko u rerni i pita je spremna za služenje. Poseban ukus ovoj piti daje sir koji se razvlači. Uživaćete u svakom zalogaju. U nastavku proverite zašto je ovaj recept na internetu pogledalo više od 2,5 miliona ljudi,
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 jajeta
- 125 ml mleka
- 125 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70-100 g sira
Priprema:
Isecite karfiol i operite. U posoljenu i ključalu vodu stavite karfiol i kuvajte 2-3 minuta, poklopljeno. Jaja, ulje, jogurt i mleko umutite, pa dodajte mlevenu papriku, so i biber. Lepo promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sipajte dobijenu smesu preko kuvanog karfiola i dobro promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200°C nekih 20-25 minuta. Izvadite i preko stavite rendani sir i vratite u rernu na kratko.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno