Saznajte kako da za samo pola sata pripremite kvalitetan i zdrav obrok za celu porodicu. Ako vaši ukućani ne vole karfiol, možete ga pripremiti na malo drugačiji način i dati im priliku da ga zavole. Preliven sosom pa zapečen u rerni može biti glavni obrok uz neku laganu salatu,a aukoliko ste gurman možete ga poslužiti uz meso.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- kašičica soli
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- so, biber
- 200 ml jogurta
- 125 ml ulja
- kašičica mlevene paprike
- 2-3 kašike brašna
- kašičica praška za pecivo
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Karfiol operite i iskidajte na cvetove. Stavite da se kuva i posolite. Neka ključa 3-5 minuta, zatim ocedite i prebacite u činiju. Posebno umutite jaja sa mlekom, dodajte so, biber i jogurt. dodajte zatim i ulje, papriku, brašno, prašak za pecivo i dobro sve sjedinite žicom. Prelijte smesu preko karfiola i promešajte. Sve potom, prebacite u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu i pecite na 200 stepeni pola sata. Izvadite iz rerne stavite rendan kačkavalj pa vratite još 5 minuta. kada je gotovo servirajte uz meso ili salatu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem