Saznajte kako da za samo pola sata pripremite kvalitetan i zdrav obrok za celu porodicu. Ako vaši ukućani ne vole karfiol, možete ga pripremiti na malo drugačiji način i dati im priliku da ga zavole. Preliven sosom pa zapečen u rerni može biti glavni obrok uz neku laganu salatu,a aukoliko ste gurman možete ga poslužiti uz meso.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • kašičica soli
  • 2 jaja
  • 125 ml mleka
  • so, biber
  • 200 ml jogurta
  • 125 ml ulja
  • kašičica mlevene paprike
  • 2-3 kašike brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Karfiol operite i iskidajte na cvetove. Stavite da se kuva i posolite. Neka ključa 3-5 minuta, zatim ocedite i prebacite u činiju. Posebno umutite jaja sa mlekom, dodajte so, biber i jogurt. dodajte zatim i ulje, papriku, brašno, prašak za pecivo i dobro sve sjedinite žicom. Prelijte smesu preko karfiola i promešajte. Sve potom, prebacite u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu i pecite na 200 stepeni pola sata. Izvadite iz rerne stavite rendan kačkavalj pa vratite još 5 minuta. kada je gotovo servirajte uz meso ili salatu.