Recept za namaz koji možete da mažete na hleb ili služite kao prilog uz glavno jelo. Biće odličan izbor za vašu slavsku trpezu uz brojne druge đakonije. Ukoliko pravite ajvar ove godine, ostavite sa strane malo pečenih paprika kako biste napravili ovaj namaz.
Sastojci:
- 2 kuvana jaja
- nekoliko pečenih paprika
- malo sitnog sira
- majonez, pavlaka ili kiselo mleko
- začini po ukusu
Priprema:
Ispecite nekoliko crvenih paprika, ogulite ih, sačekajte malo da se ocede i sitno ih iseckajte. Dodajte u njih 1-2 izrendana kuvana jaja i malo usitnjenog sira. Da bi se dobila odgovarajuća tekstura namaza, možete iskoristiti majonez, pavlaku ili kiselo mleko sa visokim procentom. Začinite s malo sitno iseckanog peršuna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus