Kada budete pripremali ajvar ove jeseni kupite malo više paprika, ispecite ih i iskoristite za fenomenalan namaz. Ovaj namaz možete služiti sa grilovanim povrćem, kao sos za meso ili možete da mažete na hleb.
Sastojci:
- 3 veće crvene paprike
- 8 čenova belog luka
- 200 g starog hleba
- 150 g prženih badema
- 50 ml sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašika dimljene paprike u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pecite paprike dok površina ploda ne dobije crnu boju. Ne brinite se, crna kožica na paprici garantuje izvrstan ukus namaza. Kada su paprike pečene prebacite ih u posudu i prekrijte folijom da se malo ohlade. Za to vreme u tiganj sipajte maslinovo ulje i u njemu prepržite očišćen beli luk u komadu. Pecite uz stalno mešanje oko tri minuta dok luk ne dobije lepu zlatnožutu boju. Potom izvadite luk iz tiganja. U isto ulje i tiganj stavite kockice starog hleba i pržite dok ne postanu hrskave. Oljuštite paprike i stavite ih u blender zajedno sa belim lukom, hlebom, bademima i sirćetom. Izblendirajte dok ne dobijete smesu koja podseća na ajvar. Gotov namaz posolite i pobiberite i začinite sa malo dimljene paprike.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus