Septembar je obično vreme kada domaćice uveliko pripremaju zimnicu, a ajvar je svakako jedan od nezaobilaznih recepata.
Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje nam dosta muke.
Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne, ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli pokrijete ih krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata.
Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem