Septembar je obično vreme kada domaćice uveliko pripremaju zimnicu, a ajvar je svakako jedan od nezaobilaznih recepata.
Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje nam dosta muke.
Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne, ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli pokrijete ih krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata.
Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus