Tikvice nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam recept za brze pohovane tikvice iz rerne.Ručak će biti spreman za manje od pola sata. Poslužite ih uz sir i neku salatu.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica (žuta ili zelena)
- 4 jaja
- 200 g kukuruznog brašna
- 4 kašike ulja ili maslaca manji komadić
- pola veze peršunovog lišća
- so, beli luk u prahu
Priprema:
Tikvice samo dobro operite, ne gulite. Izrežite na tanke krugove i posolite. Pustite da malo odstoje i otpuste višak tečnosti pa ih ocedite.
Jaja umutite sa malo belog luka u prahu, posolite i dodajte sitno iseckano peršunovo lišće.Tikvice uvaljajte u kukuruzno brašno, jaja pa opet u brašno. Složite na tepsiju koju ste prethodno premazali uljem. Odozgo prelihte svaku sa uljem i pecite na 200 stepeni oko 20 min.
Izvor: šerpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem