Tikvice nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam recept za brze pohovane tikvice iz rerne.Ručak će biti spreman za manje od pola sata. Poslužite ih uz sir i neku salatu.

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica (žuta ili zelena)
  • 4 jaja
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 4 kašike ulja ili maslaca manji komadić
  • pola veze peršunovog lišća
  • so, beli luk u prahu

Priprema:

Tikvice samo dobro operite, ne gulite. Izrežite na tanke krugove i posolite. Pustite da malo odstoje i otpuste višak tečnosti pa ih ocedite.
Jaja umutite sa malo belog luka u prahu, posolite i dodajte sitno iseckano peršunovo lišće.Tikvice uvaljajte u kukuruzno brašno, jaja pa opet u brašno. Složite na tepsiju koju ste prethodno premazali uljem. Odozgo prelihte svaku sa uljem i pecite na 200 stepeni oko 20 min.

Izvor: šerpica.net