Tikvice nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam recept za brze pohovane tikvice iz rerne.Ručak će biti spreman za manje od pola sata. Poslužite ih uz sir i neku salatu.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica (žuta ili zelena)
- 4 jaja
- 200 g kukuruznog brašna
- 4 kašike ulja ili maslaca manji komadić
- pola veze peršunovog lišća
- so, beli luk u prahu
Priprema:
Tikvice samo dobro operite, ne gulite. Izrežite na tanke krugove i posolite. Pustite da malo odstoje i otpuste višak tečnosti pa ih ocedite.
Jaja umutite sa malo belog luka u prahu, posolite i dodajte sitno iseckano peršunovo lišće.Tikvice uvaljajte u kukuruzno brašno, jaja pa opet u brašno. Složite na tepsiju koju ste prethodno premazali uljem. Odozgo prelihte svaku sa uljem i pecite na 200 stepeni oko 20 min.
Izvor: šerpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus