Ručak koji se brzo priprema, biće gotov za manje od pola sata, a cela porodica će se najesti i uživati. Ovako pripremljena piletina odlično ide uz razne priloge i soseve-prelive. Takođe, možete je poslužiti i samo uz sezonsku salatu.
Kada jednom probate piletinu na ovaj način stalno ćete joj se vraćati.
Sastojci:
- 500g pilećih prsa
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- so, biber
- ulje
- 10 g putera
- 120 ml mleka
Priprema:
Isecite pileća prsa na veće kockice. Isecite i crni i beli luk. Ubacite ih u činiju pa dodajte sve ostale sastojke osim ulja. Štapnim mikserom usitnite smesu. Možete i u blenderu ako nemate štapni mikser. Kašikom vaditi smesu i pržiti u tiganju na zagrejanom puteru sa obe strane. Poslužiti uz pire krompir, pirinač ili salatu.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno