Ručak koji se brzo priprema, biće gotov za manje od pola sata, a cela porodica će se najesti i uživati. Ovako pripremljena piletina odlično ide uz razne priloge i soseve-prelive. Takođe, možete je poslužiti i samo uz sezonsku salatu. 

Kada jednom probate piletinu na ovaj način stalno ćete joj se vraćati.

Sastojci:

  • 500g pilećih prsa
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 jaje
  • so, biber
  • ulje
  • 10 g putera
  • 120 ml mleka

Priprema:

Isecite pileća prsa na veće kockice. Isecite i crni i beli luk. Ubacite ih u činiju pa dodajte sve ostale sastojke osim ulja. Štapnim mikserom usitnite smesu. Možete i u blenderu ako nemate štapni mikser. Kašikom vaditi smesu i pržiti u tiganju na zagrejanom puteru sa obe strane. Poslužiti uz pire krompir, pirinač ili salatu.