Sastojci:
(ako vam je mnogo možete praviti pola mere)
- oko 800 - 900 g belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- ranva kašičica karija
- na vrh kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
- malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
- pola kesice praška za pecivo 5 g
- 200 - 250 ml ulja (zavisi od zapremine tiganja)
Postupak:
Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.
Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.net
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno