Ko želi potpuni događaj banana splita, može uz parče da služi i kuglu sladoleda ili šlag.
Korica:
– 250g mlevene plazme (ili bilo koji drugi mleveni keks)
– 100g mlevenih pečenih lešnika
– 1 kašika prah šećera
– 2 kašike kakao praha
– 125g istopljenog putera
– 100ml mleka
–
Banana ganaš fil:
– 150g mlečne čokolade
– 200g crne čokolade
– 125g putera
– 250ml slatke pavlake
– 3-4 banane
Priprema:
1. Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u tart kalup prečnika 30cm. Odložiti u frižider na hlađenje.
2. Nakon 10ak minuta, banane iseckati na kolutove i zatim ih poređati po celoj korici.
3. Za fil sitno iseckati čokoladu. Ugrejati slatku pavlaku i puter, to treba kuvati skoro ključanja i zatim preliti preko čokolade. Ovo možete raditi i u mikrotalasnoj ako želite mada ja više preferiram šporet.
4. Smesu ostaviti da odstoji 2-3 minuta, pomešati žicom dok ne nastane gladak fil.
5. Fil polako rasporediti preko banana, ukrasiti po želji i opet odložiti u frižider dok se tart ne stegne u potpunosti, minimum 3h.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: slatkadomacica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus