Ko želi potpuni događaj banana splita, može uz parče da služi i kuglu sladoleda ili šlag.

Korica:
– 250g mlevene plazme (ili bilo koji drugi mleveni keks)
– 100g mlevenih pečenih lešnika
– 1 kašika prah šećera
– 2 kašike kakao praha
– 125g istopljenog putera
– 100ml mleka

Banana ganaš fil:
– 150g mlečne čokolade
– 200g crne čokolade
– 125g putera
– 250ml slatke pavlake
– 3-4 banane

Priprema:

1. Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u tart kalup prečnika 30cm. Odložiti u frižider na hlađenje.
2. Nakon 10ak minuta, banane iseckati na kolutove i zatim ih poređati po celoj korici.
3. Za fil sitno iseckati čokoladu. Ugrejati slatku pavlaku i puter, to treba kuvati skoro ključanja i zatim preliti preko čokolade. Ovo možete raditi i u mikrotalasnoj ako želite mada ja više preferiram šporet.
4. Smesu ostaviti da odstoji 2-3 minuta, pomešati žicom dok ne nastane gladak fil.
5. Fil polako rasporediti preko banana, ukrasiti po želji i opet odložiti u frižider dok se tart ne stegne u potpunosti, minimum 3h.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: slatkadomacica