Punjene paprike su staro tradicionalno jelo. Obično se pripemaju tako što se proprže luk, šaragarepa,mleveno meso i pirinač i tom smesom se pune paprike, koje kasnije skuvamo u šerpi ili zapečemo u rerni. Ali, nakon što isprobate ovaj način pripreme nećete ih više kuvati na klasičan način.
Sastojci:
- 4 paprike babure + 1 manja za fil
- glavica crnog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 2 manja patlidžana
- 3 paradajza
- so i biber po ukusu
- ulje
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Paprike isecite po dužini i očistite od peteljki i semenki. Poređajte ih u pleh i pospite uljem i malo posolite. Ubacite ih na 10 minuta u rernu na 200 stepeni. Za to vreme crni luk isecite i propržite, dodajte mleveno meso pa sve zajedno dinstajte. Pola paprike i 2 patlidžana isecite na kockice pa dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite. Paradajz izrendajte, pa dobijenu smesu ubacite u tiganj. Kada je smesa gotova napunite paprike, pospite kačkavaljem i zapecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus