Punjene paprike su staro tradicionalno jelo. Obično se pripemaju tako što se proprže luk, šaragarepa,mleveno meso i pirinač i tom smesom se pune paprike, koje kasnije skuvamo u šerpi ili zapečemo u rerni. Ali, nakon što isprobate ovaj način pripreme nećete ih više kuvati na klasičan način.
Sastojci:
- 4 paprike babure + 1 manja za fil
- glavica crnog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 2 manja patlidžana
- 3 paradajza
- so i biber po ukusu
- ulje
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Paprike isecite po dužini i očistite od peteljki i semenki. Poređajte ih u pleh i pospite uljem i malo posolite. Ubacite ih na 10 minuta u rernu na 200 stepeni. Za to vreme crni luk isecite i propržite, dodajte mleveno meso pa sve zajedno dinstajte. Pola paprike i 2 patlidžana isecite na kockice pa dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite. Paradajz izrendajte, pa dobijenu smesu ubacite u tiganj. Kada je smesa gotova napunite paprike, pospite kačkavaljem i zapecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem