Punjene paprike su staro tradicionalno jelo. Obično se pripemaju tako što se proprže luk, šaragarepa,mleveno meso i pirinač i tom smesom se pune paprike, koje kasnije skuvamo u šerpi ili zapečemo u rerni. Ali, nakon što isprobate ovaj način pripreme nećete ih više kuvati na klasičan način.

Sastojci:

  • 4 paprike babure + 1 manja za fil
  • glavica crnog luka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 2 manja patlidžana
  • 3 paradajza 
  • so i biber po ukusu
  • ulje
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Paprike isecite po dužini i očistite od peteljki i semenki. Poređajte ih u pleh i pospite uljem i malo posolite. Ubacite ih na 10 minuta u rernu na 200 stepeni. Za to vreme crni luk isecite i propržite, dodajte mleveno meso pa sve zajedno dinstajte. Pola paprike i 2 patlidžana isecite na kockice pa dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite. Paradajz izrendajte, pa dobijenu smesu ubacite u tiganj. Kada je smesa gotova napunite paprike, pospite kačkavaljem i zapecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.