Punjene paprike obično skuvamo u šerpi, pa za dodatni ukus zapečemo u rerni. Nakon što probate ovako da ih spremate nećete više kuvati na klasičan način.
Sastojci:
- 2 paprike
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g paradajz soka
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 4 kašike prezli
- peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite kratko, pa dodajte paradajz sok. Poklopite i kuvajte. U posudi pomešajte meso, mleveni beli luk, seckani peršun i prezle. Paprike presecite na pola i izvadite semenke. Sipajte smesu sa mesom i stavite paprike u kipući sos, ali prvo dodajte oko litar vode. Poklopite i nastavite da kuvate oko 20-25 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus