Punjene paprike obično skuvamo u šerpi, pa za dodatni ukus zapečemo u rerni. Nakon što probate ovako da ih spremate nećete više kuvati na klasičan način.
Sastojci:
- 2 paprike
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g paradajz soka
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 4 kašike prezli
- peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite kratko, pa dodajte paradajz sok. Poklopite i kuvajte. U posudi pomešajte meso, mleveni beli luk, seckani peršun i prezle. Paprike presecite na pola i izvadite semenke. Sipajte smesu sa mesom i stavite paprike u kipući sos, ali prvo dodajte oko litar vode. Poklopite i nastavite da kuvate oko 20-25 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom