Punjene paprike obično skuvamo u šerpi, pa za dodatni ukus zapečemo u rerni. Nakon što probate ovako da ih spremate nećete više kuvati na klasičan način. 

Sastojci:

  • 2 paprike
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 400 g paradajz soka 
  • 1 čen belog luka
  • 1 crni luk
  • 4 kašike prezli 
  • peršun

Priprema:

Iseckajte crni luk i propržite kratko, pa dodajte paradajz sok. Poklopite i kuvajte. U posudi pomešajte meso, mleveni beli luk, seckani peršun i prezle. Paprike presecite na pola i izvadite semenke. Sipajte smesu sa mesom i stavite paprike u kipući sos, ali prvo dodajte oko litar vode. Poklopite i nastavite da kuvate oko 20-25 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs