Ako ste došli umorni sa posla ili jednostavno želite da napravite nešto brzo i lako, piletina u kremastom sosu od pečurka, je odlično rešenje. Možete je služiti sa pirinčem ili pire krompirom ili jednostavno bez ičega, samo sa parčetom hleba.

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea 
  • 250 g šampinjona 
  • 30 g putera 
  • 150 g pavlake za kuvanje 
  • 50 ml vode 
  • 1 čen belog luka 
  • peršun

Priprema: 

Meso isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite, pa propržite na ulju i puteru (15 g). Zatim izvadite meso, pa dodajte seckane pečurke i preostali puter (15 g). Kada se pečurke ukrčkaju sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Posolite i pobiberite, pa posle nekog vremena vratite meso. Na kraju dodajte seckani beli luk i peršun i kuvajte još par minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs