Popularno jelo na kašiku koje svi vole. Uz dodatak ćuftica biće pravi nedeljni ručak.
Sastojci:
Za grašak:
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 600gg graška
- 2 čena belog luka
- Začini: svež peršun, so, mlevena slatka paprika, suvi biljni začin
- 5 kašika ulja
- 2 kašike brašna (za zgušnjavanje)
- voda da prekrije
Za ćufte:
- 300g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike pirinča
- 1 veće jaje ili 2 manja
- malo prezli (1-2 kašike)
- Začini: suvi biljni začin, biber, mlevena crvena paprika
Priprema:
Luk sitno iseckajte, izdinstajte, dodajte grašak, narendanu šargarepu, seckani beli luk. Prelijte vodom da ogrezne. Stavite da se kuva. Za to vreme napravite ćufte.
Za ćufte iseckajte crni luk, dodajte mleveno meso i sve ostale sastojke . Dobro izmesite masu. Pravite loptice jednakih veličina. Ćufte ubacujete odmah čim grašak prokuva da se zajedno u isto vreme skuvaju.
Začinite, dodajte seckano peršunovo lišće. Na kraju kuvanja zgusnite grasak smesom od brašna i mlevene paprike umućenih u vodi.Sipajte lagano u grašak, mešajte i ostavite da kuva 2 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus