Lagano i ukusno jelo od graška i pirinča koje možete jesti uz salatu ili poslužiti kao prilog uz faširane šnicle.
Sastojci:
- 300g graška
- 100g pirinča
- 1 veći crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suvog začina
- so po ukusu
- 1 dcl ulja
- vode koliko je potrebno da se pirinač skuva
- peršun
- 1 veliki paradajiz
Priprema:
Luk crni i beli sitno iseckajte,proprzite na ulju. Dodajte pirinač, grašak i vodu da prekrije, začinite. Kuvajte uz stalno mešanje dok pirinač ne omekša. Pred kraj ubacite iseckano peršunovo lišće. Popravite ukus ako nije slano, istresite u vatrostalnu činiju. Odozgo prelijte sa malo ulja, poređajte kolutove paradajiza i zapecite u rerni. Gotovo je za najvise 20 minuta.Prijatno!
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs/serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom