Pirinač, piletina i povrće su dobitna kombinacija zbog brze pripreme i fantastičnog ukusa. 

Sastojci za 5 do 6 osoba:

  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 200 ml paradajz soka
  • 350 g pilećeg filea
  • 330 g pirinča dugog zrna
  • so, biber, začinska paprika, kim, kari

Priprema:

Očistite papriku i isecite na kockice. Zatim propržite sitno seckani luk (i crni i beli), pa dodajte papriku. Posolite. Posle nekog vremena dodajte belo meso isečeno na kocke. Krčkajte, pa sipajte paradajz sok. Poklopite i krčkajte još nekih 2 minuta, pa dodajte opran pirinač. Lepo promešajte, pa sipajte 1,5 šolju vode. Kuvajte još nekih 10 minuta poklopljeno na niskoj temperaturi. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs