Pirinač, piletina i povrće su dobitna kombinacija zbog brze pripreme i fantastičnog ukusa.
Sastojci za 5 do 6 osoba:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 200 ml paradajz soka
- 350 g pilećeg filea
- 330 g pirinča dugog zrna
- so, biber, začinska paprika, kim, kari
Priprema:
Očistite papriku i isecite na kockice. Zatim propržite sitno seckani luk (i crni i beli), pa dodajte papriku. Posolite. Posle nekog vremena dodajte belo meso isečeno na kocke. Krčkajte, pa sipajte paradajz sok. Poklopite i krčkajte još nekih 2 minuta, pa dodajte opran pirinač. Lepo promešajte, pa sipajte 1,5 šolju vode. Kuvajte još nekih 10 minuta poklopljeno na niskoj temperaturi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem