Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNO

NEĆETE MOĆI DA ODBIJETE, A SPREMA SE LAKO I ZA SAMO 20 MINUTA: Bogati gurmanski ručak sa mlevenim mesom (VIDEO)

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Porodični gurmanski ručak koji podseća na toliko različitih jela, a opet je specifično.

Izvor: Printscreen/YT/Pratik Yemek Tarifleri

Ako volite lazanje ili pite, onda ovaj ručak nećete moći da odbijte. 

Sastojci:

  • 20 g šećera  
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 300 ml vode 
  • 480 g brašna 

Za punjenje:

  • 800 g mlevenog mesa 
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 40 ml ulja 
  • 3 duge zelene paprike
  • 3 paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • so, nana, začinska paprika, biber, majčina dušica
  • 300 ml ključale vode 
  • 400 g čedar sira 
  • peršun 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Šećer, kvasac, so i vodu pomešajte. Posle par minuta dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 30 minuta da odmori. 

Propržite meso, pa mu dodajte isečen luk i ulje. Još kratko pržite, pa stavite iseckane paprike, paradajz, promešajte, a zatim dodajte paradajz pire i začine. Lepo sjedinite, poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ključalu vodu i još malo kuvajte, nekih 2 minuta. 

Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oblikujte 12 loptica. Na svaku sipajte još malo brašna. Zatim ih razvucite na što tanje. Ispecite istanjeno testo u velikom tiganju. 

Zatim u velikoj tepsiji stavite prvu ispečenu koru, zatim preliv od mlevenog mesa, malo seckanog pešuna, pa rendanog čedar sira. I tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Kad stavite poslednju koru isecite i onda premažite preostalim filom od mesa. Pospite peršunom i rendanim čedar sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti