Ako volite lazanje ili pite, onda ovaj ručak nećete moći da odbijte.
Sastojci:
- 20 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 300 ml vode
- 480 g brašna
Za punjenje:
- 800 g mlevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 40 ml ulja
- 3 duge zelene paprike
- 3 paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- so, nana, začinska paprika, biber, majčina dušica
- 300 ml ključale vode
- 400 g čedar sira
- peršun
Priprema:
Šećer, kvasac, so i vodu pomešajte. Posle par minuta dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite 30 minuta da odmori.
Propržite meso, pa mu dodajte isečen luk i ulje. Još kratko pržite, pa stavite iseckane paprike, paradajz, promešajte, a zatim dodajte paradajz pire i začine. Lepo sjedinite, poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ključalu vodu i još malo kuvajte, nekih 2 minuta.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oblikujte 12 loptica. Na svaku sipajte još malo brašna. Zatim ih razvucite na što tanje. Ispecite istanjeno testo u velikom tiganju.
Zatim u velikoj tepsiji stavite prvu ispečenu koru, zatim preliv od mlevenog mesa, malo seckanog pešuna, pa rendanog čedar sira. I tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Kad stavite poslednju koru isecite i onda premažite preostalim filom od mesa. Pospite peršunom i rendanim čedar sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera