Pita koja pliva u masti koliko kog zvučala nezdravo je toliko dobrog ukusa, da nećete moći da prestanete da je jedete.
Sastojci:
- 250 ml toplog mleka
- kesica suvog kvasca (10 g)
- kašika šećera
- 500 g brašna T400
- kašičica soli
- 2 jajeta
- 300 g sira
- 2 kašike otopljene masti
Priprema:
U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 2-3 minuta da se aktivira. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta. Zatim vatrostalnu posudu ili tepsiju premažite otopljenom mašću. Usitnite sir i pomešajte sa jajetom. Namašćenim rukama kidajte po malo testa, razvucite rukama, a zatim premažite mašću, pa sipajte fil i urolajte. Ređajte u tepsiju. Kada urolate pitice, u ostatak fila dodajte jaje i jogurt, promešajte, pa pititce premažite mašću, a onda prelijte sa smesom. Ostavite 10-15 minuta da naraste. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: emilinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem