Pita koja pliva u masti koliko kog zvučala nezdravo je toliko dobrog ukusa, da nećete moći da prestanete da je jedete.

Sastojci:

  • 250 ml toplog mleka
  • kesica suvog kvasca (10 g)
  • kašika šećera
  • 500 g brašna T400
  • kašičica soli
  • 2 jajeta
  • 300 g sira
  • 2 kašike otopljene masti

Priprema:

U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 2-3 minuta da se aktivira. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta. Zatim vatrostalnu posudu ili tepsiju premažite otopljenom mašću. Usitnite sir i pomešajte sa jajetom. Namašćenim rukama kidajte po malo testa, razvucite rukama, a zatim premažite mašću, pa sipajte fil i urolajte. Ređajte u tepsiju. Kada urolate pitice, u ostatak fila dodajte jaje i jogurt, promešajte, pa pititce premažite mašću, a onda prelijte sa smesom. Ostavite 10-15 minuta da naraste. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: emilinakuhinja