Isprobajte ih, nećete se pokajati. 

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna (+ brašno da umesite)
  • 125 g maslaca (sobne temperature)
  • 70 g kisele pavlake
  • 2 žumanceta
  • 25 g kvasca
  • 1 kasičica šećera
  • 1 kasičica brašna
  • 1-2 kasičice soli

Za punjenje:

  • oko 100 g krem sira

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Sjedinite mlaku vodu, izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešajte i ostavite na toplom da nadodje (oko 10 minuta).

Sipajte polovinu prosejanog brašna u nadošao kvasac. Dodajte žumanca, omekšali puter, pavlaku, so i promešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno, po potrebi uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.Testo oblikujte u loptu, pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite pokriveno, dok se testo ne udvostruči, oko 60 minuta. Prostorija mora biti topla, bez promaje.

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela. Oklagijom rastanjite jedan deo testa u krug. Krug isecite na 8 delova. Stavite malo krem sira i urolajte kiflice. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

Pečene vruće kiflice isprskajte vodom i pokrijte krpom ili folijom i ostavite par minuta da se napare, kako bi dodatno omekšale.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: cooking.rs