Isprobajte ih, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 500 g mekog brašna (+ brašno da umesite)
- 125 g maslaca (sobne temperature)
- 70 g kisele pavlake
- 2 žumanceta
- 25 g kvasca
- 1 kasičica šećera
- 1 kasičica brašna
- 1-2 kasičice soli
Za punjenje:
- oko 100 g krem sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Sjedinite mlaku vodu, izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešajte i ostavite na toplom da nadodje (oko 10 minuta).
Sipajte polovinu prosejanog brašna u nadošao kvasac. Dodajte žumanca, omekšali puter, pavlaku, so i promešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno, po potrebi uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.Testo oblikujte u loptu, pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite pokriveno, dok se testo ne udvostruči, oko 60 minuta. Prostorija mora biti topla, bez promaje.
Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela. Oklagijom rastanjite jedan deo testa u krug. Krug isecite na 8 delova. Stavite malo krem sira i urolajte kiflice. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Pečene vruće kiflice isprskajte vodom i pokrijte krpom ili folijom i ostavite par minuta da se napare, kako bi dodatno omekšale.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*
Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem