Ako vam dolazi društvo na večeru ili želite da počastite porodicu onda isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Za koru:
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Za nadev:
- 100 g pečenice
- 100 g slaninice (može i suvi vrat)
- 100-120 g šampinjona
- 10-12 maslina
- 1 manji paradajz (130-150g)
- 150-200 g kačkavalja (u videu 150g)
- so
- origano
Za preliv:
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
Priprema:
Jogurt, ulje, prašak za pecivo i so pomrešajte, pa postepeno dodajte brašno. Umesite testo. Pečenicu, slaninu, pečurke, paradajz i masline isecakajte, a kačkavalj izrendajte. Pomešajte te sastojke i začinite. Testo razvucite u obliku kruga prečnika 26 cm. Stavite u nauljenu tepsiju i malo podignite krajeve. Sipajte preko testa pola sastojaka, pa zatim pola kačkavalja, pa ostatak sastojaka i ostatak kačkavalja.
Umutite jaja i mleko, pa prelijte preko svega. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmolako
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus