Ako vam dolazi društvo na večeru ili želite da počastite porodicu onda isprobajte ovaj recept. 

Sastojci:

Za koru:

  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Za nadev:

  • 100 g pečenice
  • 100 g slaninice (može i suvi vrat)
  • 100-120 g šampinjona
  • 10-12 maslina
  • 1 manji paradajz (130-150g)
  • 150-200 g kačkavalja (u videu 150g)
  • so
  • origano

Za preliv:

  • 2 jajeta 
  • 100 ml mleka

Priprema:
Jogurt, ulje, prašak za pecivo i so pomrešajte, pa postepeno dodajte brašno. Umesite testo. Pečenicu, slaninu, pečurke, paradajz i masline isecakajte, a kačkavalj izrendajte. Pomešajte te sastojke i začinite. Testo razvucite u obliku kruga prečnika 26 cm. Stavite u nauljenu tepsiju i malo podignite krajeve. Sipajte preko testa pola sastojaka, pa zatim pola kačkavalja, pa ostatak sastojaka i ostatak kačkavalja. 

Umutite jaja i mleko, pa prelijte preko svega. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: kuvajmolako