Ako vam dolazi društvo na večeru ili želite da počastite porodicu onda isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Za koru:
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Za nadev:
- 100 g pečenice
- 100 g slaninice (može i suvi vrat)
- 100-120 g šampinjona
- 10-12 maslina
- 1 manji paradajz (130-150g)
- 150-200 g kačkavalja (u videu 150g)
- so
- origano
Za preliv:
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
Priprema:
Jogurt, ulje, prašak za pecivo i so pomrešajte, pa postepeno dodajte brašno. Umesite testo. Pečenicu, slaninu, pečurke, paradajz i masline isecakajte, a kačkavalj izrendajte. Pomešajte te sastojke i začinite. Testo razvucite u obliku kruga prečnika 26 cm. Stavite u nauljenu tepsiju i malo podignite krajeve. Sipajte preko testa pola sastojaka, pa zatim pola kačkavalja, pa ostatak sastojaka i ostatak kačkavalja.
Umutite jaja i mleko, pa prelijte preko svega. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmolako
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem