Svi vole beli hleb, ali heljdino brašno ima više prednosti za zdravlje. Tako da ako želite da povedete računa o ishrani isprobajte ovaj recept
Sastojci:
- 4 dcl vode
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 200 g heljdinog brašna
- pšenično belo brašno ili speltino po potrebi da se umesi testo glatko
- 1 kašika masti
Priprema:
U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašiku brašna, pa ostavite da naraste 10-ak minuta. U narasli kvasac dodajte mast, heljdino brašno, so, a pšenično brašno dodajte postepeno. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči.
Testo premesite, pa ostavite opet da nadođe. Zatim izručite na radnu površinu posutu brašnom, izradite i oblikujte dugačke 2 vekne. Stavite na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako oblikovane da narastu dok se rerna ne ugreje na 200°C. Napravite par rezova po vrhu i pecite 30-35 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem