Svi vole beli hleb, ali heljdino brašno ima više prednosti za zdravlje. Tako da ako želite da povedete računa o ishrani isprobajte ovaj recept
Sastojci:
- 4 dcl vode
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 200 g heljdinog brašna
- pšenično belo brašno ili speltino po potrebi da se umesi testo glatko
- 1 kašika masti
Priprema:
U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašiku brašna, pa ostavite da naraste 10-ak minuta. U narasli kvasac dodajte mast, heljdino brašno, so, a pšenično brašno dodajte postepeno. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči.
Testo premesite, pa ostavite opet da nadođe. Zatim izručite na radnu površinu posutu brašnom, izradite i oblikujte dugačke 2 vekne. Stavite na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako oblikovane da narastu dok se rerna ne ugreje na 200°C. Napravite par rezova po vrhu i pecite 30-35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus