Svi vole beli hleb, ali heljdino brašno ima više prednosti za zdravlje. Tako da ako želite da povedete računa o ishrani isprobajte ovaj recept

Sastojci:

  • 4 dcl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 200 g heljdinog brašna
  • pšenično belo brašno ili speltino po potrebi da se umesi testo glatko
  • 1 kašika masti

Priprema:

U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašiku brašna, pa ostavite da naraste 10-ak minuta. U narasli kvasac dodajte mast, heljdino brašno, so, a pšenično brašno dodajte postepeno. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči.

Testo premesite, pa ostavite opet da nadođe. Zatim izručite na radnu površinu posutu brašnom, izradite i oblikujte dugačke 2 vekne. Stavite na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako oblikovane da narastu dok se rerna ne ugreje na 200°C. Napravite par rezova po vrhu i pecite 30-35 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Tanja Đorđević