Predivna kombinacija boja je ono što će vas oduševiti kod ovog jela. Kada postavite na sto svi će se pitati kako ste uspeli da napravite, a priprema je zaista jednostavna.
Sastojci:
- 2 tikvice (zelene)
- 2 tikvice (žuta)
- 1 patlidžan
- 3 šargarepe
- 190 g višenamenskog brašna
- 110 g putera
- 2 kašike vode (ledene)
- 100 g mocarele (u tečnosti, oceđeno)
- 100 g tvrdog sira
- 100 g parmezana
- 200 g pavlake
- 1 kašičica soli
- biber, dimljena paprika, muškatni oraščić
Priprema:
U veliku posudu prosejte brašno i prstohvat soli. Dodajte puter u malim komadima. Rukama sjedinite testo da dobijte mrvice, ali radite brzo. Dodajte hladnu vodu i formirajte loptu. Zamotajte u plastičnu foliju, prebacite u frižider i ostavite da odmori otprilike 30-60 min.
U međuvremenu, isecite mocarelu na male kockice i narendajte parmezan i tvrdi sir po izboru. U sireve dodajte pavlaku i začinite po ukus.
Isecite tikvice, patlidžan i šargarepu po dužini na tanke trake. Pokušajte da napravite istu širinu ako je moguće. Svaku krišku posolite i pobiberite.
Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini. Namastite kalup za tart i stavite testo u njega. Isecite ivice ako je potrebno. Viljuškom zabodite rupe u dno, vratite u frižider i pustite da se odmori približno 10 min. Pažljivo stavite pek papir na testo i napunite ga suvim pasuljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C približno 15-20 min. dok ivice ne postanu zlatne.
U međuvremenu poređajte kriške povrća u spiralu, naizmenično boje. Nastavite dok spirala ne bude skoro toliko velika kao tortica.
Povećajte temperaturu rerne na 190 ° C / 375 ° F. Uklonite pergament papir i tegove za pite sa tiganja. Sipati fil od sira u tart. Pažljivo premestite biljnu spiralu u posudu, uvlačeći sve slobodne krajeve. Vrh kolača premažite maslinovim uljem i pecite približno 40 - 50 min.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem