Može da se posluži i za doručak i za večeru, ali i kada dođu gosti.

Sastojci:

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 25 g šećera
  • 3 g instant kvasca
  • 1 žumance
  • 100 g toplog mleka
  • 20 g maslaca

Za krem:

  • 250 g mleka
  • 20 g maslaca
  • 3 žumanceta
  • 50 g šećera
  • 20 g kukuruznog brašna
  • 1/2 kašike ekstrakta vanile

Priprema: Brašno, šećer i kvasac pomešajte, pa dodajte žumance i mleko. Umesite glatko testo. Dodajte puter i mesite još 10 minuta. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta.

Skuvajte puter i mleko, a šećer i žumanca umutite žicom. Dodajte kukuruzno brašno i nastavite da mešate, pa sipajte mleko sa puterom. Stavite u šerpu cediljku, pa procedite smesu. Stavite da se kuva i dodajte ekstrakt vanile. Kuvajte dok se ne zgusne, pa preručite u neku činiju, pokrijte i ostavite da se ohladi.

Razvucite testo, ne mnogo tanko i na sredinu stavite krem, pa preklopite (kao pancerotu), a zatim prstima pritisnite ivice. Pokrijte i ostavite da stoje 30-40 minuta. Pecite u tiganju bez ulja, poklopljeno po 5 minuta sa svake strane.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs