Može da se posluži i za doručak i za večeru, ali i kada dođu gosti.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 25 g šećera
- 3 g instant kvasca
- 1 žumance
- 100 g toplog mleka
- 20 g maslaca
Za krem:
- 250 g mleka
- 20 g maslaca
- 3 žumanceta
- 50 g šećera
- 20 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašike ekstrakta vanile
Priprema: Brašno, šećer i kvasac pomešajte, pa dodajte žumance i mleko. Umesite glatko testo. Dodajte puter i mesite još 10 minuta. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta.
Skuvajte puter i mleko, a šećer i žumanca umutite žicom. Dodajte kukuruzno brašno i nastavite da mešate, pa sipajte mleko sa puterom. Stavite u šerpu cediljku, pa procedite smesu. Stavite da se kuva i dodajte ekstrakt vanile. Kuvajte dok se ne zgusne, pa preručite u neku činiju, pokrijte i ostavite da se ohladi.
Razvucite testo, ne mnogo tanko i na sredinu stavite krem, pa preklopite (kao pancerotu), a zatim prstima pritisnite ivice. Pokrijte i ostavite da stoje 30-40 minuta. Pecite u tiganju bez ulja, poklopljeno po 5 minuta sa svake strane.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem