Iznenadite ukućane savršenom poslasticom za koju će vam biti potrebno samo 10 minuta. Ako imate kilogram jabuka, zasucite rukave i napravite pitu koja će vas očarati ukusom.
Sastojci:
- 4 jabuke
- puter
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 dl mleka sobne temperature
- 200 g pšeničnog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 vaničin šećer
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke očistiti (ne ljuštiti) i iseći na kriške debljine jedan centimetar. Pleh za pečenje obložiti papirom, pa dobro premazati puterom. Rasporediti jabuke i po želji posuti cimetom. Jaja i šećer umutiti da se dobije svetla i penasta smesa. Dodati toplo mleko, pa još mutiti, a zatim umešati i prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Umutiti da se dobije smesa bez grudvica. Izliti preko jabuka i peći 25-30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C. Po želji posuti šećerom u prahu.
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom
Pire krompir sa keljom na irski način