Prave se za tili čas i odličan su izbor kada nemate hleba u kući.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 ml vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- kockice kačkavalja
- crni susam
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
Aktivirajte kvasac u mlakom mleku. U vanglu sipati pola brašna pa dodati so, kvasac sa mlekom, vodu i dodavati ostatak brašna uz mešanje. Zamesiti testo i ostaviti ga 20 minuta da odstoji. Zatim iz vangle kidati testo i praviti loptice u svaku u sredinu ubaciti kockicu kačkavalja. Staviti ih na pleh, premazati žumancetom i susamom i peći na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju ( nekih 20 minuta).
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem