Nema ničeg lepšeg od mirisa domaćeg hleba.
Sastojci:
- oko 800 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 2 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 400 ml vode
- 50 ml ulja
- semenke suncokreta
Priprema:
Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa kašikom brašna, kašičicom šećera i ostaviti da malo nadođe. Zatim u kvasac dodati ulje, so i brašno pa zamesiti mekano testo da se malo lepi za prste i ostaviti na toplom mestu da naraste 30 minuta. Pa opet premesiti i ostaviti još 30 minuta da narasta. Zatim izručiti na radnu površinu posutu brašnom oblikovati loptu i saviti u šerpu za pečenje obloženu pek papirom pokriti, pa ostavite da se odmara još 20 minuta. Pre pečenja posuti brašnom i napraviti nekoliko rezova nožem poklopiti poklopcem i staviti u zagrejanu rernu da se peče 30 minuta na 220 stepeni pa smanjiti na 200 stepeni i peći jos 15 minuta.Po potrebi otkriti da porumeni odgore.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem