Ako vam je ponestalo hleba, napravite ove brze lepinje. Služite ih sa namazom i suhomesnatim po želji.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 250 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • so

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, mleko, prašak za pecivo i ulje. Promešajte rukama, pa dodajte so. Umesite testo, pa prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite.

Zatim oklagijom razvucite testo na debljinu od 1 cm i modlom vadite krugove. U zagrejanom tiganju ispržite lepinje po 5 minuta sa svake strane.

*Napomena: U tiganj ne morate da sipate ulje, mast ili puter, ali treba da imate tiganj koji se ne lepi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs