Ako vam je ponestalo hleba, napravite ove brze lepinje. Služite ih sa namazom i suhomesnatim po želji.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 250 ml mleka
- 3 kašike ulja
- so
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, mleko, prašak za pecivo i ulje. Promešajte rukama, pa dodajte so. Umesite testo, pa prebacite na pobrašnjenu površinu i premesite.
Zatim oklagijom razvucite testo na debljinu od 1 cm i modlom vadite krugove. U zagrejanom tiganju ispržite lepinje po 5 minuta sa svake strane.
*Napomena: U tiganj ne morate da sipate ulje, mast ili puter, ali treba da imate tiganj koji se ne lepi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus