Pronađite inspiraciju u indijskoj uličnoj hrani i napravite sami svoj recept.
Sastojci:
- 70 g brašna
- 50 ml vode
- 250 g griza
- 200 g kuvanog leblebija
- 100 g tunjevine ili skuše u konzervi
- 1/2 crnog luka
- 1/2 limuna
Priprema:
Pomešajte brašno, griz i vodu, pa umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite da odmori 10 minuta. U posudi pomešajte kuvane leblebije ili iz konzerve, tunjevinu ili skušu u komadićima i secakni crni luk. Isedite limun i promešajte.
Testo podelite na 2 dela, pa razvaljajte. Napravite krugove modlom. Ispržite testo u dosta ulja. Kada se isprži testo će se naduti, pa malo probušite sredinu i stavite fil.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus