Svako ima svoj recept za uzlivance, neko ih pravi slane, neko slatke, neko debele, neko tanke, neko sa krompirom... Ovo je jedna verzija i jako je ukusna. Isprobajte.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 250 g kisele pavlake
- 500 g brašna
- 4 dcl mleka
Još:
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika mleka
- 3 kašike masti
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Dodajte i brašno, pa umutite. Postepeno dodajte i mleko, muteći na laganoj brzini dok ne umutite mleko u masu. Nakon toga, malo pojačajte i sve dobro sjedinite, da imate glatku smesu.
Tepsiju obložite pek papirom. Možete da pokvasite ruku, pa njom da pređete po tepsiji, pa da zalepite papir. Sipajte smesu. 200 g kisele pavlake pomešajte sa kašikom mleka. Razbacujte tako pripremljenu pavlaku po smesi koju ste izlili u tepsiju.
Uključite rernu da se ugreje na 200°C. Ugrejte mast da bude vrela. Tako vrelu mast sipajte preko smese i stavite da se peče dok ne dobije braonkastu boju.
Kada su uzlivance pečene, nožem odvojite rubove uzlivance ako su se uhvatile za tepsiju. Izvucite papir za pečenje, jer će biti prilično nezgodno seći ih u kombinaciji sa papirom. Nasecite uzlivance i poslužite ih za grickanje ili uz neku finu čorbicu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus