Ne postoji osoba koja će probati ove kifle i reći da mu se ne sviđaju. Toliko su mekane i ukusne, a punjena mogu biti različita. 

Sastojci:

  • 250 ml mlakog mleka
  • 150 ml ulja
  • 100 ml mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 kašika šećera
  • 1 nepuna kašika soli
  • 750 g brašna T400 

Za fil: 

  • spanać 
  • sir 

Za umakanje:

  • 40 g meda
  • 40 ml vode
  • 200 g prepečenog susama

Priprema:

Pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac, pa ostavite par minuta da se aktivira. Zatim dodajte mlaku vodu, ulje, jaja, pa dobro sjedinite. U brašno dodajte so, promešajte, pa postepeno sipajte u smesu sa kvascom. Posle svakog dodavanja dobro promešajte žicom. Umesite testo i pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite da odmori sat vremena na toplom mestu. Napravite fil tako što ćete spanać blanširati i dodajte sir, pa promešajte. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i blago ga premesite. Kidajte po malo testa i oblikujte loptice. Prstima ih malo razvucite, zatim stavite fil na sredinu. Spojite obe strane testa i malo prstima spljoštite.

Otopite med sa vodom, pa umačite kifle u tu smesu, a zatim u preprženi susam. Ređajte u pleh obložen pek papirom, na nekoliko mesta zasecite nožem i pecite na 180°C nekih 20 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: uradisama/idejezakreativce