Ne postoji osoba koja će probati ove kifle i reći da mu se ne sviđaju. Toliko su mekane i ukusne, a punjena mogu biti različita.
Sastojci:
- 250 ml mlakog mleka
- 150 ml ulja
- 100 ml mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1 nepuna kašika soli
- 750 g brašna T400
Za fil:
- spanać
- sir
Za umakanje:
- 40 g meda
- 40 ml vode
- 200 g prepečenog susama
Priprema:
Pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac, pa ostavite par minuta da se aktivira. Zatim dodajte mlaku vodu, ulje, jaja, pa dobro sjedinite. U brašno dodajte so, promešajte, pa postepeno sipajte u smesu sa kvascom. Posle svakog dodavanja dobro promešajte žicom. Umesite testo i pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite da odmori sat vremena na toplom mestu. Napravite fil tako što ćete spanać blanširati i dodajte sir, pa promešajte. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i blago ga premesite. Kidajte po malo testa i oblikujte loptice. Prstima ih malo razvucite, zatim stavite fil na sredinu. Spojite obe strane testa i malo prstima spljoštite.
Otopite med sa vodom, pa umačite kifle u tu smesu, a zatim u preprženi susam. Ređajte u pleh obložen pek papirom, na nekoliko mesta zasecite nožem i pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: uradisama/idejezakreativce
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem