Prava domaćinska pita sa korama koje same razvlačite, neponovljivog ukusa. 

Sastojci:

Za kore:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 30 ml ulja
  • 300 ml tople vode
  • 200 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 200 g feta sira
  • 3 jajeta

Za premazivanje:

  • 1 žumance

Priprema:

U činiju sipajte brašno, pa napravite udubljenje na sredini i stavite kvasac, so, ulje i toplu vodu. Umesite testo. Podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo premsite i oblikujte lopticu. Svaku lopticu premažite uljem, pokrijte folijom i ostavite 10-15 minuta. 

Na nauljenoj površini razvucite prstima jednu loptu od testa u obliku pravouganika. Premažite je maslace i pospite sa malo brašna. Presavijte kao što je pokazano na slikama, pa premažite maslacem. Pospite sa brašnom. Još jednom savijte i pospite brašno i premažite maslacom, a zatim urolajte. Sa preostale 2 loptice uradite isto. Zatim uzmite svaki taj dobijeni rolat i prstima spljoštite. Umutite jaja sa sirom, pa stavite na sredinu testa i ponovo oblikujte loptu. Tako uradite i sa preostalim testom. 

Pleh pouljite i stavite pek papir, pa na njega ređajte pitu. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-25 minuta. 

Za ceo postupak korak po korak pogledajte galeriju

Letina kuhinja U par koraka saznajte kako da napravite najukusniju pitu koju ste jeli u poslednje vreme

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: letinakuhinja