Prava domaćinska pita sa korama koje same razvlačite, neponovljivog ukusa.
Sastojci:
Za kore:
- 600 g brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 30 ml ulja
- 300 ml tople vode
- 200 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 200 g feta sira
- 3 jajeta
Za premazivanje:
- 1 žumance
Priprema:
U činiju sipajte brašno, pa napravite udubljenje na sredini i stavite kvasac, so, ulje i toplu vodu. Umesite testo. Podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo premsite i oblikujte lopticu. Svaku lopticu premažite uljem, pokrijte folijom i ostavite 10-15 minuta.
Na nauljenoj površini razvucite prstima jednu loptu od testa u obliku pravouganika. Premažite je maslace i pospite sa malo brašna. Presavijte kao što je pokazano na slikama, pa premažite maslacem. Pospite sa brašnom. Još jednom savijte i pospite brašno i premažite maslacom, a zatim urolajte. Sa preostale 2 loptice uradite isto. Zatim uzmite svaki taj dobijeni rolat i prstima spljoštite. Umutite jaja sa sirom, pa stavite na sredinu testa i ponovo oblikujte loptu. Tako uradite i sa preostalim testom.
Pleh pouljite i stavite pek papir, pa na njega ređajte pitu. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-25 minuta.
Za ceo postupak korak po korak pogledajte galeriju
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem