Za samo 20 minuta možete napraviti zdrav obrok koji će obogatiti vaš ručak. Potaži su idealni u ovim letnjim mesecima zbog jednostavne i brze pripreme.

Sastojci:

  • 70 g luka
  • 140 g šargarepe
  • 10 g paškanata
  • 15 g celer
  • 380 g krompira
  • so
  • biber
  • kurkuma (može i bez)
  • biljni začin
  • lovorov list
  • peršun
  • 1l vode
  • Krutoni 
  • Maslinovo ulje
  • ulje

Priprema:

Iseći na sitno luk i šargarepu pa prodinstati na ulju u šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu. Isecite paškanat i celer pa dodajte u šerpu. Nalijte malo vode pa promešajte. Zatim dodajte krompir, biber i kurkumu (po želji) pa promešajte. Ubacite lovorov list pa nalijte litar vode. Kad provri kuvajte još 20 minuta. Izvadite lovorov list. 

Štapnim mikserom izblendajte čorbu (možete i u blenderu). Začinite po ukusu.

Služite uz krutone i maslinovo ulje.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Cooking.rs