Ukoliko ste ljubitelj zdravih obroka odličan način da u jednom tanjiru unesete obilje vitamina i korisnih minerala jeste da pojedete tanjir toplog potaža od povrća.
Svaki potaž se pravi slično ili gotovo isto. Ovo je osnova.
Potrebno vam je povrće. U zavisnosti od toga za koje se povrće opredelite od toga zavisi koliko vremena će vam biti potrebno za njegovu pripremu.
Svo povrće dobro operite i očistiti. Potom ga nalijte da ogrezne vodom. Uključite šporet i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata. Nakon toga proverite da li povće kuvano. Ukoliko jeste ustinite ga štapnim mikserom ili u blenderu. Vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Nakon toga dodajte začine po ukusu.
Na kraju možete dodati pavlaku za kuvanje ili kiselu pavlaku po ukusu. Ako volite kiselkast ukus možete dodati i nekoliko kapi limunovog soka.
Osim kao dekoracija peršunov list daje izuzetan ukus i miris svakom jelu pa i ovom potažu.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem