Ukoliko ste ljubitelj zdravih obroka odličan način da u jednom tanjiru unesete obilje vitamina i korisnih minerala jeste da pojedete tanjir toplog potaža od povrća.
Svaki potaž se pravi slično ili gotovo isto. Ovo je osnova.
Potrebno vam je povrće. U zavisnosti od toga za koje se povrće opredelite od toga zavisi koliko vremena će vam biti potrebno za njegovu pripremu.
Svo povrće dobro operite i očistiti. Potom ga nalijte da ogrezne vodom. Uključite šporet i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata. Nakon toga proverite da li povće kuvano. Ukoliko jeste ustinite ga štapnim mikserom ili u blenderu. Vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Nakon toga dodajte začine po ukusu.
Na kraju možete dodati pavlaku za kuvanje ili kiselu pavlaku po ukusu. Ako volite kiselkast ukus možete dodati i nekoliko kapi limunovog soka.
Osim kao dekoracija peršunov list daje izuzetan ukus i miris svakom jelu pa i ovom potažu.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus