Naziv potiče od gotovog, smrznutog miksa povrća koji sadrži šargarepu, karfiol i brokoli. Pored toga što je preukusna ova čorba se i jako brzo sprema!
Ukoliko ne volite ovu kombinaciju povrća, uvek možete izabrati neku drugu (ona za rusku salatu je super zamena).
Sastojci:
- 3 mlada luka
- 1/3 praziluka
- 450 grama Carska mesavina (šargarepa, brokoli, karfiol)
- So, biber
- 1100ml vode
- 1 kocka juneće supe
- 1 jaje i dve kašike kisele pavlake
Priprema:
Luk sitno naseckajte i propržite na malo ulja. Dodajte miks povrća i začinite. Nakon kratkog prženja, nalijte vodom i dodajte kockicu supe. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Sklonite čorbu sa vatre i nakon par minuta polako sipajte ručno umućenu smesu od jaja i pavlake, konstantno mešajući čorbu viljuškom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismo kod kuće
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom