Naziv potiče od gotovog, smrznutog miksa povrća koji sadrži šargarepu, karfiol i brokoli. Pored toga što je preukusna ova čorba se i jako brzo sprema!

Ukoliko ne volite ovu kombinaciju povrća, uvek možete izabrati neku drugu (ona za rusku salatu je super zamena).

Sastojci:

  • 3 mlada luka
  • 1/3 praziluka
  • 450 grama Carska mesavina (šargarepa, brokoli, karfiol)
  • So, biber
  • 1100ml vode
  • 1 kocka juneće supe
  • 1 jaje i dve kašike kisele pavlake

Priprema:

Luk sitno naseckajte i propržite na malo ulja. Dodajte miks povrća i začinite. Nakon kratkog prženja, nalijte vodom i dodajte kockicu supe. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Sklonite čorbu sa vatre i nakon par minuta polako sipajte ručno umućenu smesu od jaja i pavlake, konstantno mešajući čorbu viljuškom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismo kod kuće